Könyvelési hírek

Hírek -  2010. június 31

Az iparűzési adó ismét az önkormányzatokhoz érkezik 

Az Országgyűlés 313 igen és 47 nem szavazattal elfogadta azt a törvényjavaslatot, hogy ismét a helyi önkormányzatok szedhessék be az iparűzési adót.
Az év elejétől mostanáig az önkormányzatok helyett az Apeh volt arra jogosult, hogy ezt a vállalkozásoktól beszedje. De a második félévtől ez visszakerül az önkormányzatok kezébe. A javaslatot Kósa Lajos ás Zombor Gábor fideszes képviselők tették. Megindokolták, hogy az önkormányzatok jelentős bevételét az iparűzési adó teszi ki és ettől nem lehet megfosztani az önkormányzatokat, mert az önkormányzati alapjogot sért.

A nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre emelése

 

Aláírás gyűjtésbe kezdenek az emberek, hogy a Parlament tárgyalja újra a nyugdíjkorhatárról szóló törvényt. A mostani törvény szerint a 62 évről 65 évre emelik a korhatárt. A mozgalomhoz csatlakoztak a Pedagógusok Szakszervezete is. Ahhoz, hogy az országgyűlés ezt újratárgyalja ötvenezer érvényes aláírást kell összegyűjteni mindössze 60 nap alatt. Az aláírás gyűjtő íven várják mindazok aláírását akik nem értenek azzal együtt, hogy a nyugdíjkorhatárt 62-ről 65 évre emeljék.

Nő az üdülési csekket felhasználók száma

A tavalyi évhez képest nőtt az üdülési csekket felhasználók száma. Ez arra a tényre enged következtetni, hogy a hazai munkáltatók is több kedvezményes üdülési csekket vásároltak, mint a tavalyi évben. A kimutatások szerint 13%-al nőtt a felhasznált üdülési csekk a tavalyi ilyen korhoz képest. A legnagyobb érdeklődés még mindig a szálláshelyeken van ezután következik a vendéglátás és az utazás.

A nem uniós rendszám autók a VPOP ellenőrzése alatt

Egyre több olyan autó közlekedik a magyar utakon amelyek Európai Unión kívüli ország rendszámával rendelkeznek. Fokozott figyelemmel ellenőrzi ezeket az autókat a Vám és Pénzügyőrség. Afrikai, amerikai és lichtensteini rendszámú autók amelyeket magyar állampolgár vezet. Az ellenőrzések során sok olyan sofőrrel találkoztak akik magyar lakcímkártyával rendelkeztek és nem tudtak elszámolni az autóval. 32 db gépkocsit közvetlen vámfelügyelet alá vettek és 97 millió forint büntetést használóikra kiszabtak. Az ellenőrzések ezek után is folytatódnak.

 
Haszon Magazin Tippek
ADÓZÓNA - Tippek és friss hírek