Könyvelőiroda választás

Mitől bízhat Ön egy könyvelőiroda hitelében ?
…és vajon…
melyek azok a jelek, amik óvatosságra intenek?

Az első és legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni, a könyvelőiroda működése, annak szakmai kora, vagyis:

Mióta van a szakmában az adott cég?

1. Ha a könyvelőiroda pár éve alakult éljen a gyanúperrel és nézzen utána a cégbíróságon illetve a feketelista.hu oldalon. Keressen rá az irodavezető nevére is és az iroda székhelyére is. Több különféle kereszthivatkozást is leellenőrizhet. Ne felejtse el, hogy egy könyvelő váltás komoly titoktartási kérdéseket is felvet. Nem csak a könyvelési díj a mérvadó.

A könyvelőiroda üzleti éveinek száma többet nyom a latban, mint a PR és a cégarculat az adott vállalkozásban.

2. Nem elhanyagolható szempont, hogy valamelyik könyvvizsgáló céggel is működjön együtt a könyvelőcég. Ez az együttműködés megkímélheti az Ön cégét az esetleges kellemetlen meglepetésektől az adott pénzügyi időszak végén.

A Pappsoft könyvelőiroda mindkét feltételnek eleget tesz. 25 éves szakmai tapasztalattal dolgozik. Ez idő alatt szolgáltatásait és szakmai kapcsolatrendszerét sikerült olyan stabilra kiépíteni, hogy az Önnek nyújtott könyvelési és egyéb pénzügyi szolgáltatások a legmagasabb elvárásoknak tegyenek eleget.

Könyvelőiroda és könyvelők - hosszútávú kapcsolat

3. A könyvelőiroda másik legfőbb feladata, hogy ügyfeleit tájékoztassa az eredmény-elvárások reális alakulásáról – így kerülve el az év végi csalódásokat. A cégtulajdonos(ok) minden esetben időben értesülnek a várható osztalékfizetésekről és reális várakozásokkal állnak az évzáró kimutatásokhoz.

A Gazdasági Társaságokról szóló 2006. évi IV. Törvény alapján a jegyzet tőke két egymást utáni üzletévben a jegyzett saját tőkével kell, hogy rendelkezzen – amennyiben ez nem teljesül, a maximális korrekciós időintervallum legfeljebb három hónap.

Ez további felelősséget ró a könyvelőirodára, hiszen minderre fel kell hívnia a társaság – az ügyfelek – figyelmét. Fel kell készítenie őket az esetleges pénzügyi injekcióra.

Egy körültekintően működő könyvelőiroda feladatai bizony nem merülnek ki a rutin működésnél.


 
Haszon Magazin Tippek
ADÓZÓNA - Tippek és friss hírek